Hvorfor skal du skrive en ansøgning?

BLIV HUSKET - DIN ANSØGNING ER DIT VISITKORT

Det er vigtig i boligsøgningen at gøre opmærksom på sig selv – tag din ansøgning med til diverse åbent hus arrangementer således, at det er DIG som udlejer husker.

1. Profilbillede

Tag et godt billede af dig selv og sæt det på ansøgningen. Så får udlejer allerede der en idé om, hvem du er. Billedet skal kun være af dig -ingen husdyr, venner eller familie skal være en del af dit profilbillede.

2. Husk de vigtigste informationer

Det er vigtigt, din profiltekst indeholder så mange informationer som muligt, men at det stadig er på forholdsvis lidt plads. Udover de helt basale informationer, såsom alder, uddannelse, studiejob, grunden til at du søger studiebolig, kan du for eksempel skrive hvordan en normal hverdag ser ud for dig. Du kan også skrive hvad du får tiden til at gå med når du slapper af eller når du er sammen med vennerne. Det betaler sig også at skrive positive personlige egenskaber (fx ikke-ryger).

Sørg for at få en fængende start og god afslutning på din boligansøgning, da man som læser ofte starter med at læse de første par sætninger og så de sidste par sætninger bagefter. Hvis du kan fange udlejeren her, er der stor sandsynlighed for, at de giver sig tid til at læse hele din tekst. Du kan for eksempel slutte af med at skrive fem ord, der beskriver dig bedst, eller de fem ting, du elsker at lave i din fritid – bare noget, der kan give udlejeren et indtryk af, hvem du er.

3. Et godt førstehåndsindtryk

Som udlejer vil man meget gerne modtage nogle boligansøgninger, hvor man kan se, at afsenderen har brugt lidt tid og energi på at sende den. Når du via Housing Students boligportal reserverer en studiebolig bliver din ansøgning sendt til udlejer, således at udlejer kan se hvem som bliver lejer. Det er derfor vigtigt, du giver et godt første håndsindtryk.

4. Brug et levende sprog

Du kan på mange måder udskille dig fra mængden med f.eks. dine interesser eller din måde at være på. Men det er også en rigtig god idé at tænke over hvilket slags sprog, du vælger at skrive i. Hvis du for eksempel skriver, du er sjov, så vis det i din måde at skrive på ved at lave små jokes eller andre sjove ordspil, som beviser din påstand.

5. Overvej dit valg af ord

En god profiltekst er ærlig, og fortæller om dig, sådan som du er. Du skal som sådan ikke lægge skjul på noget, men det kan stadig være vigtigt at tænke over hvordan du fortæller om dig selv. Det er for eksempel bedre at skrive om de ting du foretrækker end at skrive om de ting, du ikke kan lide. En positiv indstilling og valg af positive ord, er langt bedre end brugen af ordet 'ikke' hele tiden. Ligesom du kan tænke over at bruge et levende sprog, kan du også tænke over at vælge nogle positive vendinger i stedet for de negative og kritiserende.

HOUSING STUDENTS

Vores mål er at samle alle studieboliger et sted

Team Housing Students kæmper for at du som studerende skal have bedre vilkår på studieboligmarkedet. Vi vil gøre studieboligmarkedet trygt for både studerende og udlejere. Vi validere alle vores udlejere og studerende og derved er vi med til at skabe et forum som giver tryghed og hvor ingen bliver snydt.

Vær med til at sprede budskabet

Nu flere som står sammen og løfter i flok, nu hurtigere kan vi opnå at komme i mål med at samle alle studieboliger et sted – Housing Students boligportal.

Vi vil gøre det så nemt for den enkelte studerende at erhverve sig en studiebolig som muligt. Det skal være slut med kopi-boligannoncer, fake boligannoncer og boligportaler som skaber utryghed.

God studieboligjagt.

TEAM HOUSING STUDENTS